SAMSUN / ALAÇAM - Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

YENİCE DOYRAN İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz; 1970 yılında çevre köylerin ihtiyacını karşılamak üzere ,8-10 köyün merkezi yeri olan Yenice Köyü Sapağında geçici bir binada eğitim ve öğretime açılmıştır.

Bu geçici binada eğitim ve öğretim sürerken şimdiki okul bahçesinde 6 derslikli prefabrik (üstü saç baraka) bir okul binası, çevre köylerin katkılarıyla ve devlet yardımıyla inşa edilmiştir.Okul 1974 yılında bu binaya taşınmıştır.

1983 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığınca, aynı bahçede "Temel Eğitim II .Kademe Okulu"olarak yaptırdığı şimdiki binasına taşınmış ve halen aynı binada eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Okulun adı: İlk açıldığında (1970) "Yenice-Doyran Ortaokulu" olarak onaylanmıştır. Okul Yenice ve Doyran Köylerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada inşa edildiğinden, ayrıca okulun yapılmasında bu iki köyün önderlik yapmasından dolayı bu ismi almıştır.

1985 yılında , Yenice Köyü İlkokulu ve Doyran Köyü İlkokulu okulumuza bağlanarak "Yenice-Doyran İlköğretim Okulu" ismini almıştır.Bu uygulama , bağlanan okulların uzak oluşu (3 km) yüzünden kısa sürede (4-5 ay) son verilmiştir ve eskiye dönülerek "Yenice – Doyran Ortaokulu" olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğümüzün 11 Temmuz 1991 tarih ve 12786 sayılı Onayı ile okulumuzun adı "YENİCE-DOYRAN İLKÖĞRETİM OKULU" olarak belirlenmiştir. 30/3/2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3. maddesi uyarınca okulumuz Yenice Doyran İlkokulu ve Yenice Doyran Ortaokulu olarak iki ayrı kurum olarak tek çatıda eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.

İl Milli Eğitim Komisyonunun 22/08/2016 tarihinde yapmış olduğu toplantıda alınan karar ile Valilik Makamının 23/08/2016 tarih ve 62530931-50-E.9017717 sayılı oluru ile 15/07/2016 tarihli darbe girişiminde şehit olan Muhammet Ali AKSU adlı vatandaşımızın adı;

* Şehidin adının yaşatılması,

* Şehit yakınlarının yazılı ve sözlü talepleri,

* Şehidin nüfusa kayıtlı olduğu yerleşim yeri olması,

* Şehidin naaşının yörede bulunmasından dolayı okulumuzun adı "Şehit Muhammet Ali AKSU İlk/Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 13.10.2015 - Güncelleme: 09.01.2020 14:08 - Görüntülenme: 1826