SAMSUN / ALAÇAM - Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu

Anasınıfı Öğrencilerimiz Kendi Tereyağlarını Üretiyor.

30-04-2024Anasınıfı öğrencilerimiz doğal yaşamı keşfederek, kendi tereyağlarını üretiyorlar. Öğrenciler, tereyağının nasıl yapıldığını öğrenirken aynı zamanda doğal süreçlere de tanıklık ediyorlar.

Öğrenciler, birlikte sütün nasıl işlendiğini ve tereyağının nasıl elde edildiğini adım adım öğreniyorlar. Bu süreçte, sütün yoğurt kıvamına gelmesi, ardından yoğurdun yoğunlaşması ve sonunda tereyağının ayrılması gibi adımları deneyimleyerek öğreniyorlar.

Bu etkinlik, öğrencilere sadece besin üretiminin nasıl gerçekleştiğini değil, aynı zamanda doğal kaynakların nasıl kullanıldığını da öğretiyor. Öğrenciler, bu deneyimle doğaya olan meraklarını artırırken, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve işbirliği yetenekleri de geliştiriyorlar.

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 12:56 - Görüntülenme: 29