SAMSUN / ALAÇAM - Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu

28 Şubat Sivil Savunma Günü

Sivil Savunma Günü kapsamında okulumuzda bir ikaz alarmı tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla yapılan bu tatbikat, acil durumlara hazırlıklı olma bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım oldu.

Tatbikat, okul idaresi ve güvenlik ekipleri tarafından önceden planlanmıştı. Belli bir saatte, okul çevresindeki alarm sistemleriyle birlikte okul içerisinde de alarm sesleri duyuldu ve öğrencilere acil durum prosedürlerini uygulama fırsatı verildi.

Öğrencilerin sakin ve kontrollü bir şekilde sınıflarını terk etmeleri, toplanma alanına doğru yönlendirilmeleri ve öğretmenlerin öncülüğünde güvenli bir şekilde toplanmaları sağlandı. Bu tatbikat, olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın önemini vurgularken, öğrenci ve öğretmenlerin doğru hareket etme becerilerini de artırmayı hedefledi.

Okul yönetimi, bu tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Acil durumların her an her yerde gerçekleşebileceği gerçeğiyle başa çıkmanın önemine vurgu yaparken, öğrenci ve personelin güvenliğini en üst düzeyde tutmak için bu tür etkinliklerin düzenli olarak yapılacağını ifade etti.

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 13:49 - Görüntülenme: 28